• Behandelingen

  IQlean helpt u aan een mooi en gezond gebit in slechts twee reinigende behandelingen per jaar. Wij voeren in eerste instantie behandelingen uit die gericht zijn op preventie. Daarnaast geven wij persoonlijk advies en tips over hoe u zelf het beste uw mond kunt verzorgen. Op die manier voorkomt u dat u gaatjes, verkleurde tanden, tandsteen of andere mondproblemen krijgt.

  Neem in geval van één of meerdere van onderstaande klachten contact met ons op

  Klachten die u bij IQlean mondhygiënist kunt laten behandelen

  Gevoelige tanden

  Voelt u een scherpe pijnscheut in u tanden als u iets kouds of juist iets warms drinkt? Of reageren uw tanden op zoete en scherpe etenswaren? Dan heeft u waarschijnlijk last van blootliggend tandbeen, dat wordt veroorzaakt door beschadigd glazuur en terugtrekkend tandvlees. Hierdoor ontstaat overgevoeligheid van de tanden. Lees hier alles over gevoelige tanden en de behandeling bij IQlean.

  Ontstoken tandvlees

  Ontstoken tandvlees kunt u herkennen aan een donkerrode kleur. Ook zal het tandvlees snel gaan bloeden tijdens het tandenpoetsen en kan het pijnlijk zijn. Wanneer u ontstoken tandvlees niet laat verhelpen, zullen de klachten verergeren. Lees hier alles over ontstoken tandvlees en de bijbehorende behandeling van IQlean.

  Slechte adem of vieze smaak

  Een slechte adem of vieze smaak in de mond wordt ook wel halitose genoemd. Het is belangrijk om dit niet te verwarren met bijvoorbeeld een slechte adem na het eten van knoflook of uien. 87% van de halitose klachten ontstaan in de mond, met name achter op de tong. Lees hier meer over de oorzaken en oplossingen.

  Verkleurde tanden

  Verkleuring van de tanden wordt vaak veroorzaakt door roken of door het drinken van thee, koffie en rode wijn. Deze producten zorgen voor aanslag op uw tanden, waardoor uw gebit een gelige of bruinige kleur kan krijgen. Lees hier meer over verkleurde tanden en de behandeling van IQlean.

  Tandsteen

  Tandsteen bestaat uit een aanslag net boven de tandvleesrand en is door de vaak witte kleur erg lastig te herkennen. Het ontstaat als de tanden niet goed worden gereinigd, waardoor tandplak verkalkt. Tandsteen zelf verwijderen is geen goed idee, omdat u het glazuur van uw tand hierbij kunt beschadigen. Laat dit dus altijd doen door een professional. Lees hier alles over tandsteen en over de behandeling van IQlean.

  Bijzondere zorg bij de mondhygiënist

  U kunt bij IQlean terecht in het geval van:

  • Suikerziekte
  • Ziekte van Crohn
  • Ziekte van Parkinson
  • Syndroom van Sjögren
  • Moeilijke uitvoerbare mondverzorging
  • Verstandelijke of lichamelijke beperking
  • Zwangerschap
  • Dagelijks gebruik van meer dan vier verschillende medicijnen

  Omdat niet elke mond hetzelfde is en klachten uiteen kunnen lopen, kijken wij altijd samen met u welke behandeling het beste bij u past. De IQlean mondhygiënisten gaan op een prettige en persoonlijk manier te werk. Hier kunt u meer lezen over onze werkwijze.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES  Share This:Bewaren