• Mondhygiënist Oegstgeest

  Gele tanden, bloedend tandvlees of slechte adem zijn klachten die kunnen wijzen op een slechte mondhygiëne. Deze klachten kunnen u onzeker maken en ervoor zorgen dat u niet meer vol zelfvertrouwen kunt lachen. Gelukkig kunnen de mondhygiënisten van IQlean u in Oegstgeest helpen en samen met u de oorzaak van deze klachten aanpakken.
  Naast klachtenbehandeling richten de mondhygiënisten van IQlean zich vooral op preventieve mondhygiëne. Door regelmatig uw gebit bij de mondhygiënist te laten reinigen houdt u uw gebit gezond en vermindert u de kans op klachten.

  SNEL NAVIGEREN

  U kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen. Onze mondhygiënisten kunnen u helpen bij:

  • Gevoelige tanden
  • Ontstoken of gevoelig tandvlees
  • Losstaande tanden of kiezen
  • Slechte adem
  • Verkleurde tanden
  • Tandplak of tandsteen

  Vul om een afspraak in te plannen ons contactformulier in.

  BEHANDELING BIJ DIVERSE KLACHTEN

  U kunt terecht bij de mondhygiënisten van IQlean voor verschillende behandelingen op het gebied van preventieve mondzorg of klachtenbehandeling.

  GEVOELIGE TANDEN

  Als u korte pijnscheuten of een zeurend gevoel tijdens het eten of drinken ervaart, dan kan het zijn dat uw tanden gevoeliger zijn dan normaal. Ook pijn tijdens het tandenpoetsen of bij de aanraking van de tand of kies kan duiden op gevoelige tanden.
  Onze mondhygiënisten kunnen u hiermee helpen. Wij brengen uw mondsituatie in kaart om de oorzaak van de gevoelige tanden te achterhalen. Op basis van dit onderzoek kunnen de mondhygiënisten van IQlean uw tanden uitgebreid reinigen om zo alle tandplak, tandsteen en aanslag te verwijderen. Samen met u zorgen we ervoor dat u zonder pijn aan uw tanden kunt eten en drinken. Lees meer over de behandeling van gevoelige tanden.

  ONTSTOKEN TANDVLEES

  Ontstoken tandvlees is vaak lastig om in een vroeg stadium te herkennen. Een beginnende tandvleesontsteking gaat niet altijd gepaard met veel klachten. Hierdoor krijgt de ontsteking kans om uit te breiden. Als uw tandvlees rood van kleur is of niet strak aansluit op uw tanden kan dit duiden op een ontsteking. Ook wanneer uw tandvlees gemakkelijk bloedt of opgezwollen is, is het verstandig om een mondhygiënist naar uw tandvlees te laten kijken.
  Ontstoken tandvlees wordt vaak veroorzaakt door onvoldoende mondhygiëne. Samen met u stellen we een plan op voor uw mondhygiëne. Met dit persoonlijke advies heeft u een goede basis om het ontstoken tandvlees te bestrijden. Lees meer over de behandeling van ontstoken tandvlees.

  SLECHTE ADEM

  Slechte adem of een vieze smaak in de mond? Dit kan duiden op een slechte mondhygiëne. Veel mensen denken dat slechte adem ontstaat door maagproblemen. Uit klinisch onderzoek blijkt echter dat 87% van deze klachten wordt veroorzaakt door slechte mondgezondheid. Met name het achterste deel van de tong is gevoelig voor bacteriën. Deze bacteriën veroorzaken een slechte adem veroorzaken. IQlean mondhygiënisten zorgen ervoor dat uw mond volledig gereinigd wordt om zo de oorzaak van de slechte adem te bestrijden. Lees meer over de behandeling van slechte adem.
  VERKLEURDE TANDEN

  Verkleurde tanden kunnen meerdere oorzaken hebben. Het kan veroorzaakt worden door slechte mondverzorging, maar ook uw leeftijd is een belangrijke factor. Hierdoor werkt whitening tandpasta niet altijd. De mondhygiënisten van IQlean kijken met u mee naar uw voedingspatroon en de staat van uw tanden om zo een persoonlijk advies uit te brengen voor wittere tanden. We pakken samen met u het probleem bij de kern aan zodat u weer met zelfvertrouwen kunt lachen. Lees meer over de behandeling van verkleurde tanden.

  TANDSTEEN

  Tandsteen ontstaat doordat tandplak hard wordt op de tanden. Tandsteen is te herkennen aan de gele of bruine kleur op de tanden. Vaak ontstaat het op moeilijk bereikbare plekken. Op die plekken is de mondverzorging niet voldoende. De uitgebreide gebitsreiniging van de mondhygiënisten van IQlean reinigt uw gebit volledig, ook op de moeilijk bereikbare plekken. Lees meer over de behandeling van tandsteen.

  PREVENTIEVE MONDHYGIËNE

  Door minimaal twee keer per jaar een uitgebreide gebitsreiniging uit te voeren bij IQlean vermindert u de kans op klachten. Wij helpen u met uw gebit mooi en gezond te houden. Dit doen wij door de reinigingsbehandeling, maar ook door tips en persoonlijk advies te geven over de verzorging van de mond.

  TARIEVEN VAN DE BEHANDELINGEN

  De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tarieven voor mondzorg. Vanaf 1 juli 2015 zijn er weer nieuwe tarieven vastgesteld. Deze tarieven hebben wij doorgevoerd in onze prijslijst. Klik hier voor de volledige lijst.

  BIJZONDERE ZORG

  Er zijn situaties die vragen om een specialistische aanpak in uw mondverzorging. U kunt terecht bij IQlean mondhygiënisten voor deze bijzondere zorg. IQlean kan uw mondverzorging verbeteren bij:

  • Zwangerschap
  • Hart- en vaatziekten
  • Suikerziekte
  • Ziekte van Crohn
  • Ziekte van Parkinson
  • Syndroom van Sjögren
  • Moeilijk uitvoerbare mondverzorging
  • Verstandelijke of lichamelijke beperking

  Deze situaties vragen om een speciale aanpak voor uw mondverzorging. IQlean biedt verschillende behandelingen aan. Samen met u bekijken we welke behandeling het beste bij u en uw situatie past.

  HET TEAM VAN ONZE PRAKTIJK

  Het team van IQlean bestaat uit Clarine Schuurs en Sandra Willemstein

  Sandra Willemstein en Clarine Schuurs

  team

  Clarine en Sandra zijn de praktijkeigenaren van IQlean in Leiden. Zij zijn geregistreerd in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM) en zijn lid van de NVVP en de NVM. Sandra en Clarine zorgen samen met u voor de optimale mondzorg voor uw gebit. Mensen met angst voor de tandarts zijn vaak op hun gemak bij onze mondhygiënisten.

  U kunt een afspraak inplannen via onze contactpagina.

  BEREIKBAARHEID VANUIT OEGSTGEEST

  Onze praktijk is gevestigd in Leiden en gemakkelijk te bereiken vanuit Oegstgeest. Komt u met de auto? U kunt voor onze praktijk gemakkelijk en gratis parkeren, dit parkeerterrein ligt wel in een ‘blauwe zone’, vergeet dus niet uw parkeerschijf.

  Het is slechts 10 minuten rijden vanaf het centrum van Oegstgeest. Via onderstaande kaart kunt u een routebeschrijving opvragen.
  Ook met het openbaar vervoer zijn wij gemakkelijk te bereiken met diverse bussen. Vanaf de bushalte Dorpstraat in Oegstgeest neemt u bus 57 richting Leiden, u stapt dan uit bij bushalte Leidsebuurt, daar neemt u bus 20 richting Leiden. De praktijk van IQlean is in de buurt van de halte CS Noordzijde/LUMC. Voor de precieze reis vanaf Oegstgeest kunt u kijken op 9292.nl.

  CONTACT

  Heeft u vragen over de diverse behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES  Share This: