• Mondhygiënist Wassenaar

  Bloedend tandvlees, slechte adem en gele tanden zijn tekenen van een slechte mondhygiëne. Deze klachten geven een gevoel van onzekerheid en kunnen ervoor zorgen dat u niet meer vol zelfvertrouwen lacht. De mondhygiënisten van IQlean in omgeving Wassenaar kunnen samen met u werken aan een oplossing.
  De mondhygiënisten van IQlean richten zich naast klachtenbehandeling vooral op preventieve mondhygiëne. Door regelmatige reiniging van uw gebit helpt een mondhygiënist uw mond en gebit gezond te houden.

  SNEL NAVIGEREN

  U kunt bij IQlean terecht voor verschillende behandelingen. Wij kunnen u helpen bij:

  • Ontstoken of gevoelig tandvlees
  • Gevoelige tanden
  • Losstaande tanden of kiezen
  • Tandplak of tandsteen
  • Verkleurde tanden
  • Slechte adem

  Vul om een afspraak in te plannen ons contactformulier in.

  BEHANDELING VAN VERSCHILLENDE KLACHTEN

  De mondhygiënisten van IQlean kunnen u van dienst zijn bij de volgende klachten:

  ONTSTOKEN TANDVLEES

  Het is vaak moeilijk om ontstoken tandvlees in een vroeg stadium te herkennen. Tandvleesontsteking gaat in het begin niet gepaard met veel klachten. De ontsteking krijgt hierdoor kans om uit te breiden. Ontstoken tandvlees is rood van kleur, bloedt makkelijk, sluit niet strak aan op de tanden en is vaak opgezwollen. Als u deze klachten herkent is het verstandig om een afspraak in te plannen met één van de mondhygiënisten van IQlean.
  Samen met u kijken we naar de oorzaak van het ontstoken tandvlees en geven wij u een persoonlijk advies over het behandelen en voorkomen van deze klachten. Lees meer over de behandeling van ontstoken tandvlees.

  GEVOELIGE TANDEN

  Als u last heeft van gevoelige tanden ervaart u korte pijnscheuten of een zeurend gevoel tijdens het eten of drinken. Pijn tijdens het poetsen is ook een signaal dat uw tanden gevoeliger zijn dan normaal.

  De mondhygiënisten van IQlean bieden een behandeling aan om gevoelige tanden tegen te gaan. Door uitgebreid onderzoek kunnen wij de oorzaak van gevoelige tanden achterhalen. Vervolgens behandelen we u met een uitgebreide gebitsreiniging. Alle tandplak, tandsteen en aanslag wordt verwijderd. Zo kunt u weer zonder klachten eten en drinken. Lees meer over de behandeling van gevoelige tanden.

  TANDSTEEN

  Tandsteen ontstaat wanneer tandplak te lang blijft zitten. Het ontstaat daarom meestal op moeilijk bereikbare plekken in uw mond en is te herkennen aan de gele of bruine kleur op de tanden. De mondhygiënisten van IQlean bestrijden tandsteen door uw gebit te reinigen, ook op de moeilijk bereikbare plekken. Lees meer over de behandeling van tandsteen.

  VERKLEURDE TANDEN

  Verkleurde tanden kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Roken, slechte mondhygiëne, maar ook leeftijd zijn factoren die invloed hebben op de kleur van uw tanden. IQlean kijkt samen met u naar de mogelijke oorzaken en stelt een behandelplan op maat op. Door persoonlijk advies en de juiste behandeling zorgen wij ervoor dat u snel weer stralend kunt lachen. Lees meer over de behandeling van verkleurde tanden.

  SLECHTE ADEM

  Veel mensen denken dat slechte adem ontstaat door maagproblemen. Uit onderzoek blijkt echter dat het grootste deel van deze klachten veroorzaakt wordt door slechte mondhygiëne. Vooral het achterste deel van de tong is gevoelig voor bacteriën die slechte adem veroorzaken. De behandeling van IQlean mondhygiënisten bestrijdt deze bacteriën en helpt u aan een frisse adem. Lees meer over de behandeling va slechte adem.

  PREVENTIEVE MONDHYGIËNE

  Regelmatige preventieve mondhygiëne vermindert de kans op klachten. IQlean adviseert om minimaal twee keer per jaar een uitgebreide gebitsreiniging uit te laten voeren. Naast de reiniging geven onze mondhygiënisten u persoonlijk advies om uw gebit en mond schoon en gezond te houden.

  DE KOSTEN VAN MONDHYGIËNE

  De tarieven voor mondzorg worden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn op 1 juli 2015 vastgesteld. De vastgestelde tarieven zijn doorgevoerd in onze prijslijst. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarieven pagina.

  BIJZONDERE ZORG

  U kunt bij IQlean terecht voor bijzondere zorg. Dit zijn zorgsituaties die vragen om een specialistische aanpak. IQlean heeft ervaring met mondzorg voor o.a. de volgende bijzondere situaties:

  • Zwangerschap
  • Hart- en vaatziekten
  • Suikerziekte
  • Ziekte van Crohn
  • Ziekte van Parkinson
  • Syndroom van Sjögren
  • Moeilijk uitvoerbare mondverzorging
  • Verstandelijke of lichamelijke beperking

  Samen met u bekijken we welke behandeling het meest van toepassing is op uw situatie.

  HET TEAM VAN ONZE PRAKTIJK

  De mondhygiënisten van IQlean zijn Sandra Willemstein en Clarine Schuurs.

  team

  Sandra en Clarine zijn de eigenaressen van IQlean in Leiden. Beide mondhygiënisten zijn geregistreerd in het KRM (KwaliteitsRegister Mondhygiënisten) en zijn lid van de NVM en de NVVP. Clarine en Sandra werken samen met u aan een optimale hygiëne voor uw mond en gebit. Door hun ervaring en persoonlijke aanpak voelen mensen met angst voor de tandarts zich vaak op hun gemak bij IQlean.

  Plan nu een afspraak in met Clarine of Sandra via onze contactpagina.

  BEREIKBAARHEID VANUIT WASSENAAR

  De praktijk van IQlean is gemakkelijk te bereiken vanuit Wassenaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Deze parkeerplaatsen bevinden zich wel in de ‘blauwe zone’, u heeft dus een parkeerschijf nodig. Vanaf het centrum van Wassenaar is het slechts 10 minuten rijden naar de praktijk in Leiden. Via de kaart van Google Maps kunt u een routebeschrijving opvragen.

  Komt u met het openbaar vervoer, dan kunt u het beste bus 43 nemen vanaf de halte Van Oldenbarneveltweg in Wassenaar. Deze bus stopt bij de Darwinweg in Leiden, vanaf die halte is het slechts 4 minuten lopen naar de praktijk.

  CONTACT

  Wilt u een afspraak inplannen met één van onze mondhygiënisten, of heeft u een vraag over een behandeling? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES  Share This: