• Slechte Adem

  Heeft u last van een slechte adem of een vieze smaak in uw mond?
  Uit onderzoek blijkt dat één op de vier mensen in meer of mindere mate last heeft van een slechte adem, ook wel halitose genoemd. Dit kan een groot probleem zijn, ook voor uw naaste omgeving (partners, vrienden, collega’s). Belangrijk is om halitose niet te verwarren met een tijdelijke slechte adem, door gebruik van tabak, alcohol, knoflook, uien of kruiden.

  DE OORZAKEN VAN EEN SLECHTE ADEM

  Een misverstand is dat slechte adem wordt veroorzaakt door maagproblemen.
Uit klinisch onderzoek is gebleken dat 87 procent van de halitose klachten ontstaan in de mond, met name op het achterste deel van de tong. Dit deel is nogal ruw en heeft veel groeven waarin zich bacteriën kunnen nestelen. Een aantal van deze bacteriën produceren vluchtige zwavelverbindingen die een onaangename lucht en smaak veroorzaken. Veel mensen gebruiken mondsprays, kauwgom, of pepermunt om een slechte adem te verbloemen. Dit is effectief tegen een vieze smaak, maar het helpt niet tegen een slechte adem.

  IQLEAN TIPS

  1. Poets 2 x per dag uw tanden met met een verfrissende fluoride tandpasta en gebruik hiervoor een elektrische tandenborstel.
  2. De elektrische tandenborstel is gemakkelijker en effectiever in het gebruik dan een gewone tandenborstel.
  3. Reinig minimaal 1 x per dag tussen uw tanden en kiezen met een tandenstoker of een ragertje. Hiermee kunt u goed tussen de tanden reinigen, waardoor er geen tandplak achterblijft op plaatsen waar de tandenborstel niet bij kan.
  4. Voor een frisse adem is het dagelijks reinigen van de tong aan te bevelen.
  5. Dit kan zowel met uw tandenborstel als met een tongschraper.
  6. Spoel uw mond tenslotte met een fluoridehoudend mondspoelmiddel.

  IQLEAN VERHELPT EN VOORKOMT EEN SLECHTE ADEM.

  Onze IQlean mondhygiënist zal eerst uw mondsituatie in kaart brengen om zo de oorzaak van de slechte adem te achterhalen. U krijgt een persoonlijk advies om de klacht te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Hierna volgt een uitgebreide gebitsreinigiging waarbij tandsteen, tandplak en aanslag wordt verwijderd. Afsluitend worden uw tanden schoon gepolijst voor een extra frisse smaak.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES  Share This: