• Tandsteen

  Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden, als gevolg van een niet goede of niet voldoende mondverzorging. Het zijn namelijk de moeilijk bereikbare plekken waar tandplak overgaat in tandsteen. Wanneer tandplak blijft zitten kan het binnen 24 uur verharden en noemen we het tandsteen.
  Tandsteen kunt u het beste laten verwijderen door een professionele mondhygiënist. De IQlean mondhygiënist heeft ruimschoots ervaring in het verwijderen van tandsteen.

  WAT IS DE OORZAAK VAN TANDSTEEN?

  Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden, als gevolg van een niet goede of niet voldoende mondverzorging. Het zijn namelijk de moeilijk bereikbare plekken waar tandplak overgaat in tandsteen. Wanneer tandplak blijft zitten kan het binnen 24 uur verkalken en verharden. Het kan dan door onze IQlean mondhygiënisten worden verwijderd.

  IQLEAN TIPS

  1. Poets 2x per dag uw tanden met een elektrische tandenborstel.
  2. Poets goed langs de overgang van de tanden naar het tandvlees. De elektrische tandenborstel is gemakkelijker en effectiever in het gebruik dan een gewone tandenborstel.
  3. Reinig minimaal 1 x per dag tussen uw tanden en kiezen met een tandenstoker of een ragertje. Hiermee kunt u goed tussen de tanden reinigen, waardoor er geen tandplak achterblijft op plaatsen waar de tandenborstel niet bij kan.
  4. Het is raadzaam om een goede mondspoeling te gebruiken. Mondspoeling op basis van aminfluoride en tinfluoride inactiveert het tandplak waardoor het niet meer overgaat in tandsteen.
  5. Door een regelmatige en uitgebreide gebitreiniging voorkomt u tandsteen en houdt u een mooi schoon en gezond gebit.

  IQLEAN VERHELPT EN VOORKOMT TANDSTEEN

  Onze IQlean mondhygiënist zal eerst uw mondsituatie in kaart brengen om zo de oorzaak van tandsteen te achterhalen. U krijgt een persoonlijk advies om tandsteen vorming te beperken. Hierna volgt een uitgebreide gebitsreiniging waarbij tandsteen, tandplak en aanslag wordt verwijderd. Afsluitend worden uw tanden gepolijst en gaat u naar huis met een mooi schoon en gezond gebit.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES  Share This:

  klantenervaringen