• Ik, Clarine Schuurs, mondhygiënist, ben de trotse eigenaar van IQlean, dé praktijk voor mondzorg in Leiden. In 2004 samen met Sandra Willemstein opgericht. Graag stel ik mijzelf en mijn medewerker aan u voor, leg ik uit waar IQlean voor staat en vertellen we wat wij voor u kunnen betekenen.

  HET ONTSTAAN VAN IQLEAN

  Sandra en ik volgden beiden de mondhygiënisten opleiding aan het ACTA te Amsterdam. In 2002 leerden wij elkaar kennen tijdens ons dienstverband bij de Parodontologische Kliniek Den Haag. We raakten bevriend en “Hier bleek dat wij al jaren de expertise en passie deelden voor (het effect van een) mondverzorging. Niet alleen uit onderzoeken maar ook uit onze ervaring bleek hoeveel invloed een goede mondverzorging heeft op onze gezondheid en schoonheid. Hier wilden we meer mee doen en vooral, zoveel mogelijk mensen mee inspireren en motiveren.
  We besloten onze krachten de bundelen en sinds 2004 hebben we onze eigen kliniek voor mondzorg, IQlean.
  Hier realiseren we dagelijks onze missie om ieder gebit op ieder gebit mooi schoon en gezond te houden!”
  Begin van 2020, na 16 jaar samen gewerkt te hebben, hebben we besloten dat we weer als “alleen” vriendinnen doorgaan en hebben we onze zakelijke samenwerking beëindigd.

  IQLEAN STAAT VOOR

  IQ staat voor kwaliteit
  IQ staat voor kennis (delen)
  IQ staat voor kundigheid
  Qlean staat voor schoon
  Qlean staat voor fris
  Qlean staat voor zuiver
  Lean: staat voor flexibel
  Lean: staat voor efficiënt
  Lean: staat voor klantgericht

  Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat er nog ontzettend veel misverstanden over mondverzorging bestaan. Uw IQlean mondhygiënist geeft daarom altijd duidelijke uitleg en daarbij een persoonlijk advies en praktische tips. Ook via social-media delen wij regelmatig onze kennis over mondzorg. Wij hopen u zo te kunnen blijven inspireren, informeren en motiveren!

  Daarnaast voorkomen en verhelpen onze IQlean mondhygiënisten mondproblemen, of u nu last heeft van gevoelige tanden, ontstoken tandvlees of een slechte adem. Wij gaan hierbij altijd op een prettige en persoonlijke manier te werk.

  IQLEAN STELT ZICH VOOR

  Anne van Berge Henegouwen (1994)

  Anne’s IQ kwaliteiten:
  Zorgvuldig, empatisch, gedreven en geduldig.

  Anne’s IQ specialiteiten:
  Het voorkomen en behandelen van tandvleesontstekingen, zoals gingivitis en parodontitis. Angstige patiënten stelt ze graag op hun gemak.

  Annes’sIQ opleiding en ervaring:
  Na het behalen van haar VMBO-diploma in 2010 is Anne begonnen met de opleiding tandartsassistente. Na het afronden van deze opleiding besloot ze om door te studeren voor mondhygiëniste. In 2013 is ze begonnen met de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht. Na haar afstuderen in 2017 is Anne blijven werken bij een praktijk waar ze tijdens haar opleiding stage heeft gelopen en is ze ook twee dagen in de week bij de Parodontologische Kliniek in Den Haag gaan werken. In beide praktijken heeft Anne veel ervaring opgedaan op het gebied van de parodontologie. In 2020 besloot Anne om als zzp’er verder te gaan, om zo in diverse praktijken te kunnen werken en haar ervaring nog meer uit te breiden. Ze hecht veel waarde aan kwaliteit. Doormiddel van zelfstudie en door het volgen van nascholingscursussen zorgt ze ervoor dat ze van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte is. Daarom staat Anne ook ingeschreven in het kwaliteitsregister mondhygiënisten.

  Anne’s CLEAN tip:
  Voor veel mensen is het lastig om van stoken of ragen een vaste gewoonte te maken. Stoken of ragen wordt gemakkelijker een onderdeel van de vaste routine wanneer je het iedere dag op een bepaald moment herhaalt en zorg ervoor dat ze in het zicht liggen!

  Clarine Schuurs (1977)

  Clarine’s IQ kwaliteiten:
  Nauwkeurig, geduldig, empatisch en goed luisterend. Clarine heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met angst voor de mondhygiënist (en de tandarts); ze neemt alle tijd om u te begeleiden om zo de angst te verminderen.

  Clarine’s IQ specialiteiten:
  Het voorkomen en behandelen van (ernstige) tandvleesproblemen, zoals parodontitis. Clarine is expert in het herkennen en behandelen van tandvleesproblemen. Verder heeft ze een brede kennis van de (technische) ontwikkelingen binnen de mondzorg.

  Clarine’s IQ opleiding en ervaring:
  Clarine heeft na het behalen van haar VWO-diploma in 1996 besloten om te beginnen met de studie rechten, al snel kwam ze erachter dat dat niet bij haar paste en dat ze, net als haar grootouders, veel meer affiniteit had met mondzorg. Ze is in 1998 begonnen met de opleiding Mondhygiëne aan de ACTA in Amsterdam. In 2002 is ze, net als Sandra, een dienstverband aangegaan met de Parodontologische Kliniek Den Haag. Daar heeft ze, in de drie jaar dat ze daar werkte, de finesses van het vak mondhygiënist geleerd. Daarnaast werkt ze sinds 2002  in een algemene tandartsen- groepspraktijk, om zo ook binnen de algemene tandheelkunde ervaring op te blijven doen. Clarine volgt regelmatig bij- en nascholing op alle (raak)vlakken met ons vak. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) en Stichting Goed Gebekt (ter bevordering van het vak mondhygiënist).

  Clarine’s CLEAN tip:

  Liever één keer per dag écht de tijd nemen voor uw mondhgyiëne en uw gebit, dan twee keer per dag “even snel” poetsen!

  IQLEAN ACHTERGROND INFORMATIE

  Zowel Clarine als Anne zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

  Door een regelmatige na- en bijscholing zorgen zij ervoor voor dat ze up-to-date zijn met de laatste kennis en ontwikkelingen binnen de tandheelkunde.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES  Share This: