OVER IQLEAN

 • Wij, mondhygienisten Clarine Schuurs en Sandra Willemstein, zijn de trotse eigenaars van IQlean, dé praktijk voor mondzorg in Leiden. Graag stellen wij onszelf aan u voor, leggen we uit waar IQlean voor staat en vertellen we wat wij voor u kunnen betekenen.

  HET ONTSTAAN VAN IQLEAN

  Clarine en Sandra volgden beiden de mondhygiënisten opleiding aan het ACTA te Amsterdam. In 2002 leerden ze elkaar kennen tijdens een dienstverband met een parodontologie praktijk in Den Haag. “Hier bleek dat wij al jaren de expertise en passie deelden voor (het effect van) een mondverzorging. Niet alleen uit onderzoeken maar ook uit onze ervaring bleek hoeveel invloed een goede mondverzorging heeft op onze gezondheid en schoonheid. Hier wilden we meer mee doen en vooral, zoveel mogelijk mensen mee inspireren en motiveren.
  We besloten onze krachten de bundelen en sinds 2004 hebben we onze eigen kliniek voor mondzorg, IQlean.
  Hier realiseren we dagelijks onze missie om ieder gebit op ieder gebit mooi schoon en gezond te houden!”

  IQLEAN STAAT VOOR

  IQ staat voor kwaliteit
  IQ staat voor kennis (delen)
  IQ staat voor kundigheid
  Qlean staat voor schoon
  Qlean staat voor fris
  Qlean staat voor zuiver
  Lean: staat voor flexibel
  Lean: staat voor efficiënt
  Lean: staat voor klantgericht

  Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat er nog ontzettend veel misverstanden over mondverzorging bestaan. Uw IQlean mondhygiënist geeft daarom altijd duidelijke uitleg en daarbij een persoonlijk advies en praktische tips. Ook via social-media delen wij regelmatig onze kennis over mondzorg. Wij hopen u zo te kunnen blijven inspireren, informeren en motiveren!

  Daarnaast voorkomen en verhelpen onze IQlean mondhygiënisten mondproblemen, of u nu last heeft van gevoelige tanden, ontstoken tandvlees of een slechte adem. Wij gaan hierbij altijd op een prettige en persoonlijke manier te werk.

  IQLEAN STELT ZICH VOOR

  Sandra Willemstein (1978 )

  Sandra’s IQ kwaliteiten:
  Enthousiast, nauwkeurig, empatisch.

  Sandra’s IQ specialiteiten:
  De optimale mondzorg voor ieder gebit + het voorkomen en verhelpen van tand- en tandvleesproblemen.
  Angstige patienten in haar behandelstoel stelt zij graag op haar gemak.

  Sandra’sIQ opleiding en ervaring:
  Nadat Sandra geïnteresseerd was geraakt in tanden en kiezen koos zij voor een MDGO opleiding voor tandartsassistente te Den haag ( 1994-1996) waarna zij al snel werd ingeloot voor de HBO opleiding Mondhygiënist aan het Acta te Amsterdam ( 1996-1999).
  Tijdens haar dienstverband bij een kliniek in Den Haag is Sandra lid geweest van een vooraanstaand Europees onderzoekteam, welke onderzoek deed naar het effect van lokale antibiotica binnen de parodontologie. Sandra volgt regelmatig bij- en nascholing op het gebied van mondhygiëne en praktijkmanagement waar ook een jaarlijkse EHBO- herhalingscursus bij hoort. Sandra is sinds 1996 lid van de NVvP en de NVM.

  Sandra’s CLEAN tip:
  Ragertjes zijn nog effectiever in het verwijderen van tandplak tussen uw tanden en kiezen dan houten tandenstokertjes. Onze IQlean mondhygiënist geeft u graag advies over welke type rager geschikt is voor de ruimten tussen uw tanden en kiezen.

  Clarine Schuurs (1977)

  Clarine’s IQ kwaliteiten:
  Nauwkeurig, geduldig, empatisch en goed luisterend. Clarine heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met angst voor de mondhygiënist (en de tandarts); ze neemt alle tijd om u te begeleiden en u te laten ontspannen.

  Clarine’s IQ specialiteiten:
  Het voorkomen en behandelen van (ernstige) tandvleesproblemen, zoals parodontitis. Clarine is expert in het herkennen en behandelen van tandvleesproblemen. Verder heeft ze een brede kennis van de (technische) ontwikkelingen binnen de mondzorg.

  Clarine’s IQ opleiding en ervaring:
  Clarine heeft na het behalen van haar VWO-diploma in 1996 besloten om te beginnen met de studie rechten, al snel kwam ze erachter dat dat niet bij haar paste en dat ze, net als haar grootouders, veel meer affiniteit had met mondzorg. Ze is in 1998 begonnen met de opleiding Mondhygiëne aan de ACTA in Amsterdam. In 2002 is ze, net als Sandra, een dienstverband aangegaan met de Parodontologische Kliniek Den Haag. Daar heeft ze, in de drie jaar dat ze daar werkte, de finesses van het vak mondhygiënist geleerd. Daarnaast werkt ze sinds 2002  in een algemene tandartsen- groepspraktijk, om zo ook binnen de algemene tandheelkunde ervaring op te blijven doen. Clarine volgt regelmatig bij- en nascholing op alle (raak)vlakken met ons vak. Evenals Sandra is zij lid van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) en Stichting Goed Gebekt (ter bevordering van het vak mondhygiënist).

  Clarine’s CLEAN tip:

  Liever één keer per dag écht de tijd nemen voor uw mondhgyiene en uw gebit, dan twee keer per dag “even snel” poetsen!

  IQLEAN ACHTERGROND INFORMATIE

  Zowel Clarine als Sandra zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

  Door een regelmatige na- en bijscholing zorgen zij ervoor voor dat ze up-to-date zijn met de laatste kennis en ontwikkelingen binnen de tandheelkunde.

 • iqlean
  071 576 70 60
  Gerard Brandtstraat 29A
  2332 AK Leiden
  info@IQlean.nl
  www.IQlean.nl
  blokje-site

  IQLEAN ADVIES


  Share This: